Written by 11h36 Reizen

Afrika voor beginners

De Gambia: een kruispunt van geschiedenis en cultuur.

De oude kolonisten zijn verdwenen. En noch Rusland noch China tonen interesse in dit land. Het leven bruist er net als de oceaan. De stranden lijken rechtstreeks uit de hemel te zijn gekomen. De Gambia als een inleiding tot het zwarte continent. De glimlachende kust van Afrika is een ideale bestemming tijdens onze twee koelere seizoenen.

Ben Herremans
©Ben Herremans

De Bijbel en racisme: het Oude Testament laat zien hoe Noach Cham vervloekt, wat resulteert in een vloek over zijn Afrikaanse nakomelingen.

Martin Luther King en John Hanning Speke hebben dit onderwerp aangesneden.

In voorbereiding op een reis naar Gambia, herzie ik deze verhalen en neem ik voorzorgsmaatregelen tegen lokale ziekten.

©Ben Herremans

Sénégambie

Gambia, een voormalig lid van het Gemenebest en het kleinste land in Afrika, wordt gekenmerkt door zijn rivier en zijn geschiedenis met Senegal.

Een paradijs van vriendelijkheid.

Gambia, een Afrikaanse parel, biedt een ideaal klimaat en een unieke topografie.

De hoofdstad Banjul, kleurrijk en levendig, weerspiegelt de warmte en vriendelijkheid van zijn inwoners, waardoor dit land een zonnige en gastvrije bestemming is.


©Ben Herremans

Lokale gastronomie

Ida Cham Nai, afkomstig uit Gambia, heeft de armoede overwonnen en Yabouy Home opgericht, waar ze traditionele gerechten leert bereiden. Haar culinaire school ondersteunt lokale vrouwen en viert de smaken van Gambia, van de Domoda-stoofpot tot aan de pinda-gerechten.

©Ben Herremans

Vogelrijk Koninkrijk

Gambia, een vogelparadijs met 660 vogelsoorten en gevarieerde biotopen, is een favoriete bestemming voor zowel Europese als Afrikaanse vogelliefhebbers en biedt een unieke fauna in de nabijheid van het African Princess Beach Hotel.


©Ben Herremans

IN GAMBIA BENT U OP DE JUISTE PLEK VOOR EEN VOGELSARI.

GAMBIA IS
PHOTOGENIEK
At elke sekonde
en elke
Centimeter.

©Ben Herremans

Slavernij

L’île James, aussi connue sous le nom de Kunta Kinte, témoigne du sombre passé esclavagiste de la Sénégambie. Als UNESCO-site herinnert het aan de miljoenen slaven die naar Amerika werden gestuurd. La Gambie, vrij sinds 1906, nodigt uit om haar geschiedenis te ontdekken op

www.visitthegambia.gm
www.africanprincesshotel.com
www.tuifly.be

Visited 24 times, 1 visit(s) today
Close Search Window
Close