Written by 14h34 Portretten

Christophe Coppens to whom it may concern : « f*ck you »

Christophe Coppens combineert mode en opera, waarbij hij een unieke visuele kunst creëert.

Poli, réservé, modeste et respectueux, Christophe Coppens est plus que jamais déterminé et sûr de son travail. En juin 2024, sa création artistique polymorphe s’exprimera à nouveau sur la scène de la Monnaie, cette fois avec la mise en scène de l’opéra Turandot de Puccini. Rencontre.

Serge Vanmaercke
©Nathalie Cabay

Christophe Coppens, een veelzijdige kunstenaar, daagt de critici uit met durf. Geadoreerd door beroemdheden en tentoongesteld in prestigieuze musea, blijft hij innoveren op het podium en in het atelier, waarbij hij kunst en mode zonder grenzen vermengt.

Zijn volgende tentoonstelling in Galerie Zwart Huis getuigt van zijn voortdurende dynamiek.

Christophe Coppens, een veelzijdige Belgische ontwerper, heeft zich onderscheiden in de wereld van opera door zijn unieke benadering waarbij emotie, muziek en hedendaagse geschiedenis worden gecombineerd. Bekend om zijn werk aan kostuums, werd hij door Peter de Caluwe uitgenodigd om opera’s van grote componisten zoals Janáček, Bartók, Bellini en Puccini te regisseren. Zijn passie voor opera wordt gevoed door de muziek die zijn regievisie leidt, waarbij hij streeft naar het relevant maken van de werken voor het hedendaagse publiek.

©Jeffrey Vanhoutte

Coppens heeft ook een rijke geschiedenis in de kunsten, waarbij hij verschillende disciplines heeft verkend sinds zijn tienerjaren en al op de leeftijd van 15 jaar voorstellingen heeft gecreëerd.

Zijn artistieke parcours bracht hem naar gedurfde regies aan het Conservatorium van Brussel, waar hij ook interesse ontwikkelde voor mode.

Deze passie leidde hem naar een carrière in de mode, aangemoedigd door zijn moeder en invloedrijke docenten, evenals door vroege erkenning door journalisten van Marie-Claire.

©Karin Borghouts

Vandaag werkt Coppens samen met Javier Barcala, zijn levenspartner en mede-oprichter van Supersauce, een creatief studio.

©Karl Forster

Bevrijd van commerciële beperkingen na het verlaten van de mode 12 jaar geleden, zet hij zijn kunst voort zonder beperkingen, gericht op wat voor hem belangrijk is en op degenen die zijn werk waarderen.

Zijn volgende project is een tentoonstelling in Galerie Zwart Huis, wat getuigt van zijn voortdurende toewijding aan kunst en creatie. Voor meer informatie, bezoek www.christophecoppens.com en www.supersauce.tv

©Javier Barcala
©Javier Barcala
©Marc Tops
©Marc Tops

Visited 17 times, 1 visit(s) today
Close Search Window
Close