Written by 10h00 Reizen

Blauwer, groener en witter

Globalisering en klimaatverandering veroorzaken wanorde in onze seizoensbeleving. Nabij, ver weg of…

Globalisering en klimaatverandering veroorzaken wanorde in onze seizoensbeleving. Ons verlangen naar blauwe luchten, besneeuwde bergen, groene natuur of stedelijke drukte neemt niet af in het koude seizoen.

1. TRADITIE EN MODERNITEIT

Ter gelegenheid van haar honderdjarig bestaan heeft La Mamounia – het legendarische hotel in Marrakech – een grootschalige renovatie ondergaan door de Parijse studio Jouin Manku van Patrick Jouin en Sanjit Manku. Hun doel was om moderniteit te combineren met traditie, de Marokkaanse cultuur met een kosmopolitische visie, en de oude rijkdom van het vakmanschap met hedendaagse innovatie.

www.mamounia.com

2. BEVESTIGDE SNEEUWVAL

In het hart van de Alpen geniet het skigebied Les 3 Vallées (Val Thorens, Menuires, Méribel en Courchevel) van een ideale geografische ligging. Van de laagste pistes op 1.300 m tot de top op 3.230 m hoogte, de kans op kwaliteitsvolle sneeuw gedurende het hele winterseizoen is groot. Bovendien ligt 85% van het skigebied boven de 1.800 m, ideaal voor wintersport.

www.les3vallees.com

3. AFWISSELING DICHTBIJ

De herfst en winter brengen een bijzondere sfeer naar het Groothertogdom Luxemburg. Op een klein grondgebied zijn er wandelingen, culturele ontdekkingen, culinaire genoegens en kerstmarkten in overvloed. De lijst met activiteiten is lang genoeg om een (lang) weekend te vullen. De stad Luxemburg verdient het om herontdekt te worden door degenen die haar ooit saai vonden. Foto: Kasteel van Bourscheid.

www.visitluxembourg.com

4. MARITIEME ECOLOGIE

MSC Cruises heeft de Green Marine Europe-certificering behaald. De prestatie-indicatoren hadden betrekking op vervuilende luchtuitstoot, broeikasgasemissies, olielozingen, afvalbeheer, onderwatergeluid en verantwoord recycling van schepen. MSC Cruises heeft als doel gesteld om tegen 2050 netto nul uitstoot van broeikasgassen te bereiken.

www.msccruises.be

5. NON-STOP NAAR SINGAPOER

Na meer dan 20 jaar zal Singapore Airlines (SIA) vanaf 5 april 2024 weer non-stop vluchten tussen Singapore en Brussel aanbieden. SIA plant vier wekelijkse vluchten met de longhaul-variant van hun Airbus A350-900, met 253 stoelen verdeeld over drie klassen: 42 in businessclass, 24 in premium economy en 187 in economy.

www.singaporeair.com

Auteur

Visited 8 times, 1 visit(s) today
Close Search Window
Close