Written by 11h50 Horloges, Portretten

Benoît Mintiens, een nieuwe lezing van de tijd

Bewonderd door visionairs als Philippe Starck en Tony Fadell, combineert Ressence sinds 2010 organi…

Woorden schieten tekort om de schoonheid uit te leggen. Ze zijn evenmin in staat om de werking van een horloge te verklaren dat de traditionele wijzers in het midden achterwege laat en een draaiend uurwerk over het gehele horlogevlak heeft. Het Belgische luxemerk Ressence heeft op deze manier de manier waarop we de tijd aflezen in de haute horlogerie volledig veranderd. In gesprek met de oprichter van het merk, Benoît Mintiens.

Serge Vanmaercke

Ontdek het universum van Ressence en zijn Mechanisch Scherm op www.ressencewatches.com. Bewonderd door visionairs als Philippe Starck en Tony Fadell, combineert Ressence sinds 2010 organisch design met precisie-mechanica.

Horloge om de pols

Een aanbod

Om het unieke werkingsprincipe van Ressence-horloges te begrijpen, wordt aangeraden hun website te bezoeken waar gedetailleerde tutorials het innovatieve concept van het mechanische scherm uitleggen. Deze term, exclusief gebruikt door Ressence, beschrijft een plat, bewegend wijzerplaat die de informatie in de tijd verandert.

Horloge om de pols

De horloges, ontworpen in België en vervaardigd in Zwitserland, zijn in de loop der jaren geëvolueerd en hebben de aandacht getrokken van invloedrijke persoonlijkheden zoals ontwerper Philippe Starck en computerwetenschapper Tony Fadell.

Horloge om de pols

De Type 2 met elektronische kroon: het horloge wordt opnieuw gestart en op tijd gezet door tweemaal op het glas te tikken.

Montre au poignet

Het traject

Benoît Mintiens, oprichter en CEO van Ressence sinds 2010, begon zijn carrière bij Enthoven Associates. Zijn innovatieve visie op het meten van tijd leverde Ressence in 2013 de Prijs van de Horlogeontdekking op, wat zijn reputatie in de haute horlogerie bevestigde.

Het eerste uur

De filosofie van Ressence is om de uitdrukking van het meten van tijd te maximaliseren. Benoît Mintiens, gepassioneerd door design en mechanica, heeft een merk gecreëerd dat zich onderscheidt door zijn unieke esthetiek, ergonomie en consistente merkbeleving.

Benoît Mintiens op een Land Rover

Miles – U bent overgestapt van een multisectorieel ontwerp naar een focus op één product. Waarom?

Benoît Mintiens Ik heb mezelf die vraag niet gesteld. Ik kende niemand in de horlogerie. Maar ik herinner me dat ik al van jongs af aan van horloges hield…

De passie van Benoît Mintiens voor klassieke auto’s komt tot uiting in zijn Ressence-horloges, waarbij de ervaring primeert boven nostalgie. Met plannen tot 2030 streeft Ressence naar een niveau van industrialisatie dat verder gaat dan dat van een start-up, waarmee het zijn duurzaamheid in de horloge-industrie bevestigt.

Auteur

Visited 7 times, 1 visit(s) today
Close Search Window
Close