Rainer Schlegelmilch Porsche Racing Moments – 
Taschen

Written by 11h00 Cultuur

Splenders van genie: opwindende overblijfselen, unieke visies

Verken persoonlijkheden en iconische werken, van fotografie tot rebelse mode, in een wereld van lev…

Men zegt van een man die zich in zijn sector heeft onderscheiden dat hij een echt monument is. Wij presenteren u drie ervan, vergezeld van een gebouw en kledingstukken die de titel evenzeer verdienen.

Rainer Schlegelmilch Porsche Racing Moments – 
Taschen

1. Fotografie-encyclopedie.

Eerst, Rainer W. Schlegelmilch, een gerenommeerde auto-fotograaf, legt de essentie vast van Porsche auto’s en hun bestuurders. Vervolgens wijdt Taschen hem een gesigneerde en genummerde verzamelaarseditie. Bovendien wordt het geleverd met een gegraveerde acryl lessenaar. Uiteindelijk, Jacky Ickx, een legende van de racesport, schrijft het voorwoord voor het werk “Porsche Racing Moments”.

"The Rebel’s Wardrobe - Denimhunters - Gestalten"

2. De rebelse garderobe

In het begin traceert “The Rebel’s Wardrobe” de evolutie van de mannenmode over een periode van honderd jaar. Bovendien toont dit boek de invloed van militaire kleding op de popcultuur. Zo verbindt het mannen uit diverse achtergronden.

3. Een mooi verhaal

Aan de ene kant heeft Vincent Vanasch, bijgenaamd “The Wall”, de stereotypen uitgedaagd. Aan de andere kant is hij de iconische keeper geworden van de Red Lions. Zijn biografie, voorafgegaan door Thibaut Courtois, inspireert niet alleen, maar onthult ook de veerkracht en vastberadenheid van een olympisch kampioen.

De Muur - verteld door Benjamin Deceuninck - Kennes
Mark Rothko – De innerlijkheid van het werk – Christopher Rothko – Hazan

4. Belgen in Rome

Academia Belgica is een residentie voor Belgische onderzoekers en kunstenaars in Rome. Het is een architectonisch juweel uit de jaren 1930. Het gebouw combineert modernisme en art deco. Het heeft zijn oorspronkelijke charme behouden, van de gevels tot het meubilair.

5. De stem van de zoon

Om af te ronden viert de Fondation Louis Vuitton Mark Rothko, meester van de abstractie. Zijn zoon, Christopher Rothko, biedt een intieme blik op de kunstenaar. Hij bundelt een reeks essays over het emotionele en kleurrijke universum van zijn werk.

De Academia Belgica in Rome - Diverse auteurs - Fonds Mercator
Visited 9 times, 1 visit(s) today
Close Search Window
Close