Written by 14h55 Auto's

Enzo Ferrari, een dubbel leven

Ontdek de Scuderia Ferrari met de biopic over Enzo Ferrari, gespeeld door Adam Driver. Reviveer de …

Enzo Ferrari (1898-1988) richtte het wereldberoemde raceteam en het luxueuze sportautomerk op. Het leven van de “Commendatore” was even tumultueus op persoonlijk als op professioneel vlak. Een biografische film getuigt hiervan. “Ferrari” komt uit op 14 februari aanstaande.

Jules Gevaert

De biografie van Enzo Ferrari begint in zwart-wit, waarbij zijn beginjaren als coureur worden geïllustreerd. De film schakelt vervolgens over naar kleur voor het jaar 1957. Dit jaar is beroemd vanwege de Mille Miglia en een tragisch ongeval dat er een einde aan maakte. Adam Driver speelt Enzo Ferrari, met Penelope Cruz, Daniela Piperno, Shailene Woodley en Piero Ferrari. Geregisseerd door Michael Mann, schetst de film het leven van Enzo, gekenmerkt door succes en familiedrama’s.

©Belga Image

Intriges en Tragedie

De Scuderia Ferrari, met Alfonso de Portago (Gabriel Leon) en Piero Taruffi (Patrick Dempsey), staat centraal in de film. Taruffi wint de Mille Miglia van 1957. De film laat zien welke gevaren de coureurs het hoofd boden, zoals Portago, die zijn versleten banden niet verving, met desastreuze gevolgen.

Enzo Ferrari, diep in de schulden, voelde de druk om de Mille Miglia te winnen. De film, gebaseerd op “Enzo Ferrari – The Man and the Machine” van Brock Yates, laat zien hoe Enzo zijn coureurs motiveerde, soms met het risico op hun leven. De tragedie van Portago en het stopzetten van de Mille Miglia zijn cruciaal in de film. Ze tonen de zoektocht naar de overwinning, ongeacht de kosten.

Adam Driver: Enzo op het Scherm

In een biopic vertolkt Adam Driver een elegante en complexe Enzo Ferrari. De film eert het race-icoon, met authentieke details uit Maranello en klassieke auto’s, waarbij Ferrari’s passie voor precisie en overwinning tot uiting komt.

De Race in de Filmwereld

Film heeft vaak de autosport verheerlijkt, met films als “The Big Wheel” en “Rush”. Er is een nieuwe film over de Formule 1 in de maak met Brad Pitt, die belooft Ferrari- en racefans te boeien.

Auteur

Visited 6 times, 1 visit(s) today
Close Search Window
Close