Written by 10h49 Portretten

The wall: het ongelooflijke traject van Vincent Vanasch

Vincent Vanasch, alias The Wall, is een gerenommeerde hockeykeeper. Zijn biografie bij Kennes besch…

Halverwege juni zouden we officieel moeten weten of The Wall – de bijnaam van doelman Vincent Vanasch – opnieuw zal deelnemen met de Red Lions aan de Olympische Spelen in Parijs. Thuisbezoek bij de tijdswachter van zijn team.

Serge Vanmaercke
©Belga Dirk Waem

Afgelopen herfst publiceerde Kennes de biografie van de “beste hockeykeeper ter wereld”. Vincent Vanasch, tweetalig en patriottisch, staat centraal in het verhaal. Hij legt uit: “Ik houd een dankbaarheidsboek bij en ik heb een goed geheugen.” Dit helpt om kostbare momenten met zijn familie en de Red Lions te herinneren.

De man heeft inderdaad een goed geheugen. Een uur gesprek toont zijn sportieve vastberadenheid en menselijke warmte. Enkele maanden voor de Spelen van Parijs hoopt hij ons nationale doel te verdedigen. Vorig jaar waren de Red Lions vice-wereldkampioen en bronsmedaillewinnaars op het Europees kampioenschap.

©Belga Virginie Lefour

Hernoemd in Londen

Vincent Vanasch kreeg de bijnaam The Wall. Na een wedstrijd op de Olympische Spelen van 2012, waar hij 15 reddingen maakte,werd hij onpasseerbaar. Deze bijnaam belichaamt zijn passie en trots, die verder gaan dan een simpele positie op het veld.

Miles – De Olympische Spelen van Parijs komen eraan, hoe beleeft u deze periode?

Vincent Vanasch Fysiek voel ik me super en mentaal nog beter. Wat mij betreft, ik ben klaar voor deze Olympiade en zelfs voor de volgende.

“JE KUNT EEN HOCKEY WEDSTRIJD BIJWONEN MET SPELERS VAN TOPNIVEAU VOOR EEN HABBEKRATS. HET IS EEN BEETJE HET TEGENOVERGESTELDE VAN WAT ER GEBEURT BIJ VOETBAL.”

Célébrant chaque arrêt, Vincent Vanasch forge un mental solide. Il est également un amateur de montres et apprécie la qualité et les valeurs de Frederique Constant. Quant aux idées reçues sur le hockey, il souligne que les joueurs viennent de milieux variés, loin des clichés de richesse associés au football.

Auteur

Visited 24 times, 1 visit(s) today
Close Search Window
Close