Montre-bracelet Golden Ellipse

Written by 17h11 Horloges

Wanneer Genève Tokio ontmoet: de kunst van de tijd

Ontdek de horlogische innovatie van Patek Philippe in Tokyo, waar traditie en avant-garde samensmel…

Sinds 2012 organiseert Patek Philippe, de meest bewonderde Zwitserse horlogemaker voor de uitmuntendheid van zijn kostbare creaties, grote tentoonstellingen over de hele wereld. Tokyo heeft de meest recente tentoonstelling in juni van dit jaar gehouden. Speciale edities, Japanse ambachtelijke inspiratie en een interview met baas Thierry Stern: voor Miles was dit zeker een reis waard.

Serge Vanmaercke

Als onderdeel van zijn Watch Art Grand Exhibition in Shinjuku, Tokyo, kondigde Thierry Stern aan dat Patek Philippe binnenkort zijn catalogus zal verrijken met een nieuwe collectie. Deze collectie, die naast de iconische Calatrava, Aquanaut en Nautilus zal staan, belooft zich te onderscheiden door zijn verfijnde esthetiek en innovatieve mechanica.

Een voorouderlijke band

De fascinatie van Japan voor de creaties van Patek Philippe gaat terug tot de vroege dagen van de manufactuur, benadrukt door het historische bezoek van de Iwakura-delegatie in 1873. Sindsdien is Japan een markt geworden voor ervaren verzamelaars, die het vakmanschap van uitmuntendheid en de technische precisie van de horloges van het merk waarderen.

Groots vakmanschap

Het beheersen van traditionele ambachten bij Patek Philippe, zoals miniatuurschilderkunst op emaille en handgravure, werd gevierd tijdens de tentoonstelling met 40 creaties geïnspireerd op de Japanse cultuur, waarbij het toewijding van het huis aan vakmanschap van uitzonderlijke kwaliteit werd aangetoond.

Golden Ellipse polshorloge
Golden Ellipse polshorloge

Eerste en gelimiteerde series

Ter gelegenheid van deze belangrijke tentoonstelling heeft Patek Philippe gelimiteerde series en wereldpremières onthuld, waaronder een nieuwe Quadruple Complicatie en de eerste Wereldtijd met datum geïndexeerd op de lokale tijd, waarmee het zijn status als pionier op het gebied van luxe horlogerie bevestigt.

Auteur

Visited 23 times, 3 visit(s) today
Close Search Window
Close