Written by 14h06 Gastronomie

De smaak van de zee

Geniet van de oesters uit Yerseke, een schat uit Zeeland, vanwege hun unieke smaak en ecologische v…

Gelukkig vallen Kerstmis en Nieuwjaar in de winter. Anders zouden fijnproevers met de nodige middelen dit typische feestgerecht moeten missen.

Ben Herremans

Het oesterseizoen begint in Yerseke, Zeeland, met de oogst in de Oosterschelde. Roem van Yerseke, unieke Nederlandse kwekerij, kweekt larven om de populaties te ondersteunen. Oesters, winterse lekkernijen van september tot april, weerspiegelen klimaatverandering met een verlengde voortplanting in warmere wateren.

KAUW DRIE KEER

Oesters, gezonde lekkernijen, filteren 40L water/dag, slaan koolstof op en bieden onderdak aan zeeleven. Laag in calorieën, zitten ze vol voedingsstoffen en bieden ze een unieke smaakervaring. Kauw om ten volle te genieten van hun smaak, beïnvloed door hun aquatische omgeving, variërend van zout tot zoet, met tonen van hazelnoot of meloen. Ontdek pure oesters voor een authentieke ervaring.

PUUR OF NIET?

Ooit streetfood, zijn oesters nu een luxe geworden. Traditioneel besprenkeld met citroen voor hygiëne, worden ze vandaag de dag genoten met diverse kruiden of puur. Puristen geven de voorkeur aan natuurlijke oesters, zonder ijs, op zeezout of zeewier, net voor het proeven geopend. Levend en vers bieden ze een rijke culinaire ervaring, zelfs gepocheerd of gegratineerd. Hun reputatie als afrodisiacum is onbewezen, maar hun smaak is onmiskenbaar.

©RCA

Auteur

Visited 8 times, 1 visit(s) today
Close Search Window
Close