Written by 10h47 Gastronomie, Reizen

Bij het proeven van de loire

Diversiteit overheerst. Geen enkele wijnstreek ter wereld heeft zoveel verschillende kleuren en smaken als de Loirevallei. Van Angers tot Tours en via Saumur heeft Miles enkele monsters genomen van zijn lekkernijen. Velen hadden een smaak van meer.

Ben Herremans
©Ben Herremans

Château de Bellevue: Traditie en Uitmuntendheid

Château de Bellevue, beheerd door de familie Tijou sinds vijf generaties, mengt traditie en moderniteit om bekroonde wijnen te creëren. Het domein produceert wijnen van acht verschillende druivenrassen, die de rijkdom van drie verschillende terroirs weerspiegelen.

www.chateaudebellevue.fr

Ontdekking van de Loirevallei en haar wijngaarden

De Loirevallei, gekenmerkt door haar complexiteit en diversiteit, is een uniek terroir waar wijnmakers innoveren met moderne technieken. Met 42.000 hectare wijngaarden en 24 druivenrassen biedt de regio een verscheidenheid aan frisse en toegankelijke wijnen.

Les Caves de la Loire: Samenwerking en Erfgoed

Les Caves de la Loire, een coöperatie van 161 wijnmakers, viert het Gallische erfgoed terwijl ze overstapt op biologische wijnbouw. Hun wijnen, voornamelijk geëxporteerd naar België, staan synoniem voor kwaliteit en toegankelijkheid.

https://cavesdelaloire.com

©Ben Herremans

Château Le Prieuré en Château de Targé: Geschiedenis en Biodynamiek

Château Le Prieuré biedt een adembenemend uitzicht op de Loire en onvergetelijke biologische wijnen.

https://www.prieure.com

Château Minière: Innovatie en Traditie

Bij Château Minière combineert Kathleen Van den Berghe passie voor wijn met respect voor het milieu. Ze zou de eerste Belgische Master of Wine kunnen worden. Het domein, ooit verwaarloosd, is nu een oase van rust waar kunst en wijnbouw samenkomen.

http://www.chateaudetarge.fr

Champalou: Een Familiaal Erfgoed

In Vouvray zet de familie Champalou de wijngaardtraditie voort. Na een verrijkende wereldreis heeft Céline Champalou het roer van het domein overgenomen, waarbij ze een moderne toets toevoegt terwijl ze het familie-erfgoed respecteert. De chenin blanc, een iconisch druivenras, wordt geproduceerd in droge, zoete en mousserende wijnen, elk met een opmerkelijke smaak en balans. www.champalou.com

©Ben Herremans

Auteur

Visited 9 times, 1 visit(s) today
Close Search Window
Close