Geschreven door , 11h19 Cultuur

GASTRONOMIE IN UITBREIDING

Een goede whisky hoeft niet Schots te zijn, een London Dry Gin hoeft niet van over het Kanaal te komen, Belgische groene paling maakt Rhône-wijnen het hof en een Vlaamse slager levert aan een wereldtopper tussen de steakhuizen. De globalisering gaat een hele vaart. De nieuwe chocolade blijft echter Belgisch.

WHISKY’S IN HET LAND VAN DE SUSHI
Met de Tsukuriwake 2024-serie presenteert The House of Suntory een reeks van vier nieuwe Japanse single malt whisky’s. Drie uit de Yamazaki-distilleerderij, de eerste moutwhiskydistilleerderij van Japan in 1923, gelegen aan de rand van Kyoto. En eentje uit Hakushu (1973). Dit zijn echte nieuwigheden voor kenners, met de aanwending van gerstsoorten en geturfde mouten die zelden in Japanse whisky worden gebruikt.
https://house.suntory.com

BLOEDRODE ONDERSCHEIDING
De World’s 101 Best Steak Restaurants Awards wijzen de 101 beste steakrestaurants ter wereld aan. Een anonieme professionele jury bezocht meer dan 700 restaurants wereldwijd. Carcasse in Koksijde haalde de 5e plaats, en chef-kok Timon Michiels werd verkozen tot Best Young Chef 2024. Bij Carcasse komt het vlees van Dierendonck rechtstreeks van de beroemde slagerij op uw bord.
www.carcasse.be & www.dierendonck.be

BELGISCHE EN RHÔNESPECIALITEITEN
Frisse, lichte, gemakkelijk drinkbare witte wijnen uit de Rhône-vallei zijn helemaal in. Het restaurant Meteor, gevestigd in een voormalige pastorij in Heffen (Mechelen), bedacht speciaal een aantal recepten om het beste in elke Rhône-wijnsoort naar boven te halen. Hier is een gerookte paling met tuinkruiden de perfecte begeleiding van een zoete of mousserende wijn.
www.vins-rhone.com & www.meteorrestaurant.be

VEGAN CHOCOLADE
Neuhaus, dat aanspraak maakt op de titel van uitvinder van de Belgische praline, lanceert nu vier verschillende vegan pralines, gemaakt van palmolievrije natuurlijke plantaardige ingrediënten en duurzaam geproduceerde cacao. De chocolade wordt hier gecombineerd met karamel, pecannoten of koffiearoma, en de ganache met yuzu en gember of earlgreythee en mandarijn.
www.neuhauschocolates.com

Visited 2 times, 1 visit(s) today
Close Search Window
Close