Written by 15h44 Auto's, Portretten

Esteban Ocon: de race naar de top in f1

Ervaar de passie van Esteban Ocon voor de F1, tussen rigoureuze voorbereiding en vriendschapsbanden…

Esteban Ocon is groot, vriendelijk, vastberaden en ambitieus. Met een ontroerende waardering voor Laurent en Sabrina, zijn ouders die hem altijd hebben gesteund, traint hij voortdurend zijn lichaam en geest om zijn passie te vervullen die al op jonge leeftijd is ontstaan. Interview.

Serge Vanmaercke

De ouders van Esteban Ocon komen uit Malaga, Spanje. Deze oorsprong weerspiegelt zich in zijn voornaam, typisch Spaans. Zelfs in het gezicht van tegenspoed behoudt Esteban een opmerkelijke trots en zelfverzekerdheid. Onlangs moest hij zich terugtrekken tijdens de GP van Hongarije. Bovendien heeft zijn team, het BWT Alpine F1 Team, aangekondigd dat drie sleutelleden vertrekken.

Esteban Ocon benadrukt het belang van fysieke en mentale voorbereiding. “Het is belangrijk dat ik fysiek en mentaal klaar ben in mijn auto,” zegt hij. De veiligheid in de Formule 1 hangt af van deze voorbereiding. De fysieke conditie is essentieel om de extreme krachten tijdens de race te kunnen beheren. Hij traint dagelijks om in vorm te blijven.


“IK HAAT HET OM AAN DE ZIJLIJN TE STAAN. EN… JA, IK GEAF VOORTDUREND OPMERKINGEN, IK BEN EEN BEETJE ZEURDERIG IN DAT OPZICHT.”


Miles – Behalve een goede fysieke en mentale conditie, welke troeven zijn essentieel voor een Formule 1-coureur?

Esteban Ocon – Een begrip van de natuurkunde en een goede kennis van voertuigdynamica zijn belangrijk in mijn sport. Ik ben vrij goed in wiskunde en omdat ik sinds mijn jeugd omga met ingenieurs, heb ik een zeer goede kennis van engineering en aerodynamica.

Esteban Ocon benadrukt het belang van technische kennis en fysieke voorbereiding in de Formule 1. Hij benadrukt de waarde van vriendschappelijke relaties tussen coureurs en zijn passie voor het rijden, waarbij hij zijn doelstelling om wereldkampioen te worden bevestigt.

Auteur

Visited 7 times, 1 visit(s) today
Close Search Window
Close