Written by 10h05 Mode, Welzijn

De betekenis van geheugen en de unieke geuren

Onzichtbaar spoor van onze passage, ons parfum streelt (of irriteert) het geheugen net zo goed als de reukzin. In onze dagen verdunnen te veel varianten van bestaande geuren de aantrekkingskracht van nieuwigheden. Deze onderscheiden zich.

1. Stedelijke Oasis

Ontdek Coach Green, de houtachtige en fruitige geur gecreëerd door de getalenteerde Marie Salamagne. Geïnspireerd door een groene oase in de stadsdrukte, opent deze eau de toilette met verfrissende noten van kiwi en bergamot, gevolgd door tonen van rozemarijn en geranium, en eindigt met een warme combinatie van mos en cederhout.

coach.com

2. De Zee en de Bossen

Voor mannen die een alternatief zoeken voor de overheersende aquatische geuren, is Kenzo Homme Marine de ideale keuze. Deze frisse en houtachtige geur, met zoute mariene noten, is ontworpen door Quentin Bisch. Het vangt de essentie van de zee met levendige topnoten, een bloemig hart van ylang-ylang en een muskusachtige basis van sandelhout.

www.kenzoparfums.com

3. De Geur van Inkt

Het parfum Le Messager is een viering van inkt, geïnterpreteerd door geurige noten van bergamot en vanille muskus. Bedenkt in 1980 door André Courrèges, is de gerecyclede glazen fles gemoderniseerd door artistiek directeur Nicolas Ai Felice, en heeft een gelakt houten dop afkomstig van duurzame bossen.

courrèges.com

4. Erg Mannelijk

De gay-esthetiek heeft lange tijd de mode beïnvloed zonder hetero’s af te schrikken, zoals blijkt uit het succes van de parfums van Jean Paul Gaultier. Le Mâle Elixir, met zijn noten van munt, bergamot, lavendel en vanille amber, blijft een breed publiek verleiden. www.jeanpaulgaultier.com

5. Poëzie van het Geheugen

Heaven Can Wait van Frédéric Malle, gecreëerd door Jean-Claude Ellena, is een verfijnde compositie met noten van iris, kruidnagel, pruim, magnolia en piment. Het resultaat is een eenvoudige geur die de vertrouwde geuren van het dagelijks leven oproept.

Frederic Malle Official Site

Auteur

Visited 17 times, 1 visit(s) today
Close Search Window
Close