4 montres Seiko : Prospex, Presage, Astron et 5 Sports

Written by 12h21 Horloges

Seiko: uitmuntendheid en glans van de japanse horlogemaker

Ontdek de uitmuntendheid van Seiko, van instapmodel tot luxe. Innovatie en traditie ontmoeten elkaa…

Bij Japanse horlogemakers is de aanpak anders dan in Zwitserland. En onder hen is Seiko een kampioen in het beheersen en erkennen van de kwaliteit van zijn catalogus: van het instapniveau tot het allerhoogste niveau.

Serge Vanmaercke

Seiko symboliseert uitmuntendheid in uurwerkmakerij. Alles begon in 1881 in Ginza, Tokio. Kintaro Hattori, een visionair, opent zijn eerste winkel. Later richtte hij de Seikosha-fabriek op. “Seiko” betekent in het Japans verfijning en succes. “Sha” betekent een huis in het Japans.

Het bedrijf begon met wandklokken. In 1895 begon het bedrijf met het produceren van zakhorloges. Het eerste polshorloge kwam in 1913. Innovatie is een constante bij Seiko. Ze strekt zich zelfs uit tot de elektronica.

Grand Seiko est né en 1960. Het is het topmodel van het merk. De Seiko Quartz Astron heeft in 1969 de horlogewereld gerevolutioneerd. Het is het eerste wereldwijde quartz horloge. Deze vooruitgang heeft Seiko op de westerse markt gelanceerd.

De internationale reputatie van Seiko werd versterkt in 1999 met het handmatig opgewonden Spring Drive-beweging, die de precisie van quartz combineert met de elegantie van het traditionele mechanisme. Dit systeem, dat voortdurend wordt verbeterd, met name met een automatische versie vanaf 2007, staat bekend om zijn precisie van één seconde per dag.

In het Japans betekent “Seiko” “exquis”, maar ook “minuut” of “succes”.

Grand Seiko, Référence SFJ009_a

Een onderscheidend kenmerk van Seiko is de verbinding met de Japanse natuur, vaak op een gestileerde manier weergegeven op de wijzerplaten. Bien que faisant partie du groupe Seiko, Grand Seiko se mesure aujourd’hui aux plus grands noms de l’horlogerie, se distinguant comme une marque à part entière.

De huidige collecties van Seiko, zoals Prospex, Presage, Astron, 5 Sports en King Seiko, bieden een diversiteit die alle smaken en budgetten aanspreekt, waarmee de erfenis en innovatie van het merk worden bevestigd.

King Seiko 6L35

Auteur

Visited 6 times, 1 visit(s) today
Close Search Window
Close