Written by 9h34 Auto's, Evenementen, Gastronomie

Indian summer in Knokke

Knokke, vrijdagochtend 7 oktober. Het is nog vroeg, maar in de chique badplaats belooft het weekend…

Op weg naar de bakker trekken twee elementen meteen mijn aandacht: de Lippenslaan, een majestueuze laan die Knokke doorkruist tot aan het strand, is versierd met strobalen, wat doet denken aan de sfeer van Goodwood. Ondanks de frisse ochtend komt de zon al op, wat een aangename dag belooft voor een ontbijt op het terras. De sfeer is ver verwijderd van die van de luidruchtige en gouden zomer; het wordt gedomineerd door “carspotters”, een generatie autoliefhebbers, jong en oud, gewapend met hun camera en statief. Of het nu met een dure professionele lens is of een eenvoudige smartphone, de liefde voor mooie auto’s wordt door iedereen gedeeld, zoals blijkt uit de stortvloed van publicaties op sociale media, met name op “Carspotting Knokke”. Dit weekend bereikt het enthousiasme zijn hoogtepunt, met gepassioneerden en nieuwsgierigen die samenkomen in een opwindende sfeer.

Financieel Plafond

Wat begon als een lokale rally voor liefhebbers, is uitgegroeid tot een wereldwijd toonaangevend auto-evenement. De Zoute Grand Prix rivaliseert nu met de grootste autosalons, waarbij liefhebbers en potentiële kopers van luxe- en sportwagens worden aangetrokken. Hoewel kostbaar, is deelname een gewilde kans voor prestigieuze merken.

Hotspots

Voor degenen die liever vanuit terrassen kijken, zijn er verschillende strategische punten die een prachtig uitzicht bieden op de uitzonderlijke auto’s die voorbijrijden. Cafés bij het station of benzinestations zijn ideale plekken om de bolides te bewonderen en van een kop koffie te genieten.

Iedereen is welkom

In tegenstelling tot een traditionele autoshow presenteert de Zoute Grand Prix auto’s in hun natuurlijke omgeving, wat een unieke meeslepende ervaring biedt. Van openluchttentoonstellingen tot galerijen, er is voor elk wat wils, of je nu een autoliefhebber bent of gewoon nieuwsgierig.

Kamer met Uitzicht

Het “Prado Zoute” paviljoen en de “Zoute Sale” bieden een luxe ervaring voor de meest veeleisende liefhebbers. Prestigieuze fabrikanten tonen hun nieuwste modellen in een elegante setting, terwijl de Zoute Sale uitzonderlijke klassieke auto’s veilt.

“Kunt u alstublieft gas geven?”

De Zoute GT Tour toont moderne auto’s zoals de Jaguar F-Type, krachtig met een 575 pk supercharged V8. Het parcours, vergelijkbaar met dat van klassieke auto’s, loopt door Nederland en het West-Vlaamse achterland, wat doet denken aan de sfeer van de Mille Miglia. De deelnemers worden naar de finish begeleid door marshals van de Zoute GP, terwijl een enthousiaste menigte zich langs de route verzamelt. Ondanks technologische vooruitgang blijft de emotie voor auto’s bestaan, zoals blijkt uit de wens van een jonge jongen om de motor te horen brullen, herinnerend aan bewondering uit het verleden met zijn vader.

Enkele Cijfers

  • Honderdduizenden bezoekers in Knokke tijdens het weekend van de Zoute GP.
  • 30.000 bezoekers in de strandpaviljoens (Prado en Bonhams) voor een totale oppervlakte van 7.000 m².
  • voor een totale oppervlakte van 7.000 m²
  • 170 deelnemers aan de Zoute GT Tour.
  • Bonhams realiseert verkopen voor 27,2 miljoen euro.
  • De Ferrari 205 GT “Tour de France” wordt geveild voor 4.830.000 euro.

Auteur

Visited 17 times, 3 visit(s) today
Close Search Window
Close